Gumós édeskömény
(Foeniculum vulgare) Megvastagodott, húsos levélnyelének fehér részét fogyasztjuk. Kissé ánizsos ízű. Kedvelt saláta alapanyag. Napos, meleg helyre ültessük, az öntözést meghálálja.
A termék nem elérhető
A gumókból készíthetünk salátát, tölthetjük őket, párolhatjuk vagy akár süthetjük is. A z egészséges étkezés egyik legfontosabb alapanyaga.
A magjából főzőtt teának köhögéscsillapító, nyákoldó hatása van. Az emésztést is elősegíti. Cscsmőknél szélhajtó hatása miatt alkalmazzák.
Édeskömény tea: 1 teáskanálnyi magot 15 percig főzünk 2 dl vízban, majd hagyjuk lehűlni. Utána szűrjük le és ízesítés nélkül fogyasszuk.
Álmai növényei, egy kattintásra – frissen, közvetlenül a kertészetünkből, barátságos kiszolgálás és kedvező árak 2006 óta!
Webáruház kategóriák
ÚjdonságokVirágokSzárazságtűrő virágokSzárazságtűrő gyümölcstermőkSzárazságtűrő egyéb növényekMediterrán növényekVirághagymákGyümölcstermőkSzabadgyökerűekVetőmagokDughagymákCserjékPáfrányok DíszfüvekIndiai selyemmirtuszokÁrnyliliomokTűzgyöngyvirágokIllatos nyáriorgonákMagas törzsre oltott díszfákFenyők, örökzöldekFűszernövényekDíszfákKúszónövényekÁrnyéktűrő növényekTalajtakaró növényekDíszcserjék fajtalista 1.Évelők fajtalistaElfogyott