Kolibri kertészet
  • 0

Gumós édeskömény

(Foeniculum vulgare) Megvastagodott, húsos levélnyelének fehér részét fogyasztjuk. Kissé ánizsos ízű. Kedvelt saláta alapanyag. Napos, meleg helyre ültessük, az öntözést meghálálja.
A termék nem elérhető

A gumókból készíthetünk salátát, tölthetjük őket, párolhatjuk vagy akár süthetjük is. A z egészséges étkezés egyik legfontosabb alapanyaga.

A magjából főzőtt teának köhögéscsillapító, nyákoldó hatása van. Az emésztést is elősegíti. Cscsmőknél szélhajtó hatása miatt alkalmazzák.

 

Édeskömény tea: 1 teáskanálnyi magot 15 percig főzünk 2 dl vízban, majd hagyjuk lehűlni. Utána szűrjük le és ízesítés nélkül fogyasszuk.

Sikeres művelet!
Sikertelen művelet!
Sikertelen művelet!