Cseresznyefák
8 termékCseresznyefa (Bigarreau Burlat)
Erőteljes növekedésű cseresznyefa, kevés metszést igényel. Termése nagy, bordópiros, húsa ropogós, kemény. A cseresznyelégy nem károsítja. Május végén, június elején szedhető.
Cseresznyefa (Carmen)
Gyenge növekedési erélyű cserszesznyefa, bőtermő, korán termőre fordul. Termése nagy, bordópiros, édes-savas, bőlevű, kemény húsú, roppanós. Friss fogyasztásra, fagyasztásra, konzervipari felhasználásra egyaránt alkalmas. Június elejétől szedhető.
Cseresznyefa (Katalin)
Középerős növekedésű, korán termőre forduló cseresznyefa. Termése nagy, sötétbordó, kemény húsú, ropogós. Friss fogyasztásra vagy konzervipari felhasználásra is alkalmas. Július elejétől érik.
Cseresznyefa (Stella)
Gúla alakú koronát nevelő, felfelé törekvő ágrendszerű cseresznyefa. Gyümölcse nagy, kissé megnyúlt, szív alakú, színe bordópiros, húsa kemény. Friss fogyasztásra alkalmas fajta. Június végén érik, öntermékeny.
Cseresznye (Germensdorfi 3)
Bordópiros, kemény húsú, ropogós gyümölcse nagy, kb. 6-12g. Íze már halványpiros állapotban is édes, aromás. Június végén érik, befőttnek és friss fogyasztásra is kiváló. Porzófái: Solymári gömbölyű, Van, Margit, Hedelfingeni óriás, Stella
Cseresznye (Margit)
Nagy, lédús, roppanós termése június közepén érik. Gömbölyded alakú cseresznye, színe bordópiros. Kézzel és géppel is betakarítható. A gyümölcs kiváló minőségű, sokoldalúan felhasználható. Porzói: Van, Linda, Germesdorfi, Hedelfingeni óriás.
Cseresznye (Münchenbergi korai)
A legkorábbi primőr jellegű cseresznye fajta, friss fogyasztásra javasolt. Fája erős növekedésű, szétterülő gömb koronát nevel. Korán termőre fordul, bőven terem. Gyümölcse kicsi, bordópiros, gömb alakú, húsa puha, repedésre nem hajlamos. Érési idő május 15-től. Pollenadói: Bigarreau Burlat, Valerij Cskalov, Szomolyai fekete
Cseresznye (Valerij Cskalov)
Fája erős növekedésű, idősebb korára széthajló ágrendszerű cseresznyefa. Gyümölcse nagy, sötétbordó színű, húsa, leve rózsaszín. Íze kellemesen savas-édes. Május végén, június elején érik.