Természetes testápolásTermészetes testápolás

Mitől érezhetné magát jobban egy nő, mint a szépítkezéstől? A természetes hatóanyagok a tavasz üdeségét hordozzák magukban, így ha kimerültnek érezzük magunkat, bátran használjuk őket!
Olaj a bőrre
Az olivaolaj immunrendszer stimuláló hatása nagyon jót tesz a bőrnek, növeli ellenállását, és a legszárazabb felületet is megpuhítja. Használjunk olivaolaj-tartalmú fürdőolajat, nappali krémet!
 


Hatásos aromák
A levendulatea megszünteti az alvászavarokat és az idegi eredetű gyomorpanaszokat is enyhíti. Olaja az esti fürdővízbe öntve a jó elvást készíti elő. Ha relaxálás helyett inkább felfrissülnénk, citrom-, rozmaring- vagy muskotályzsályaolajat csepegtessünk a masszázsolajba vagy az aromalámpába. A vasfű és a bazsalikom olaja felmelegít: 2-2 csepp illóolajat egy evőkanál jojobaolajjal keverjünk el, öntsük a meleg fürdővízbe. (A várandósok ne használjanak illóolajat.)
 


A tenger virágai
A barna alga kivonatát tartalmazó kozmetikai készítmények hatásosak a cellulitisz ellen. A zöld algák puhítják az irritáció miatt kiszáradt, a vörösek hidratálják a száraz bőrt, és védenek a levegőszennyezés okozta bőrkárosodás ellen.
 


Ásványi sók
A tengeri só ásványi anyagai jót tesznek a bőrnek. A 32-33 C hőmérsékletű fürdővízben egy kiló sót oldjunk fel, és egy félóráig üldögéljünk benne, így feltöltődhetünk energiával. A meleg fürdő leginkább a stressz okozta fáradtságon segít, a hideg zuhany és az úszás pedig akkor, ha a fáradtságérzet oka a mozgásszegény életmód.
 Vissza

©2008 Kolibri dísznövény kertészet