Kolibri kertészet
  • 0

Rakott kel

Karola 2023. október 18.

Rakott kel

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók: 4 ek olaj, 2 dl tejföl, 5 dkg sajt, 20 dkg rizs, 1 vöröshagyma, 1 kg kelkáposzta, 40 dkg gomba, pirospaprika, só, fekete bors

 

A metéltre vágott káposztát sós vízben megfőzzük. A rizst olajon megpirítjuk, majd fedő alatt kétszeres mennyiségű vízzel, sóval puhára pároljuk. Olajon megpároljuk a kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a felszeletetl gombát, és fűszerezzük pirospaprikával, sóval, borssal. A tűzálló tálat olajjal kikenjük, majd rétegezve beletesszük a káposztát és a gombával kevert rizst, úgy, hogy a tetejére káposzta kerüljön. Letakarjuk az edényt, majd előmelegített sütőben pároljuk kb. negyedóráig. Akkor levesszük a fedőt, és meglocsoljuk a tejföllel, megszórjuk a reszelt sajttal, és visszatesszük a sütőbe addig, amíg a sajt ráolvad.