Kerti megoldások  

Lejtős kertek

Lejtős kertek Ha feltekintünk egy virágzó domboldalra, úgy tűnik, mintha a virágok az égig érnének, ha pedig fentről nézünk lefelé, uszályként terülnek el a lábunknál. Egy rézsűs kertben a kialakítási lehetőségek nagyon sokfélék. Itt nem csak jobb és ...

A vidéki stílusú kert varázsa

A vidéki stílusú kert varázsa

Szerencsére napjainkban már nem kell nyerni a lottón ahhoz, hogy vidéki stílusú nyugalmas menedéket teremthessünk. Gyakran elég egy kevés változtatás, és a ház melletti egyszerű kert átalakul személyes vidéki rezidenciává.

Virágok a sűrű lombok alatt

Virágok a sűrű lombok alatt A fák alatti terület még a tapasztalt kertészek számára is problémát jelent, mert itt a növények kevés vízhez és fényhez jutnak. Ezt a problémát majdnem minden hobbikertész ismeri: a kertben a fák és a bokrok egyre nagyobbra nőnek, azonb...

Kertkialakítási ötletek

Kertkialakítási ötletek

A kert új képének tervezése során először azt kell eldönteni, hogy milyen formája lesz az ágyásoknak és az ösvényeknek. Az ívelt vonalú ágyásszegély természetes külsőt kölcsönöz a kertnek.

Vegyes szegélyágyás

Vegyes szegélyágyás Egy olyan szegélyágyás, amelyben az évelők mellett rózsák és bokrok, valamint hagymás és nyári virágok is nőnek, nemcsak szép, hanem előnyös is: amikor kora tavasszal kevés évelő virágzik, a hagymás virágok, mint a krókusz és a nárcisz, ...

Terasz tökéletes kerettel

Terasz tökéletes kerettel

Kávét kortyolgatni a napsütésben, virágtengerrel körülvéve, amely mágikusan vonzza a méheket és a pillangókat – csábító látomás.

Pompázatos keskeny ágyás

Pompázatos keskeny ágyás

A csupasz házfalak vagy az egyenletes formájúra nyírt sövények gyakran olyan hatást keltenek, mintha idegen testek lennének a kertben. Ilyenkor nyújtanak segítséget az évelő növények, átmenetet képezve a ház és a kert között.

Minden évszakban pompás kert

Minden évszakban pompás kert

Egy igazán jól megtervezett kertben minden évszakban van látnivaló. Ez persze nem azt jelenti, hogy mindig tele van virággal. De megfelelően összeválogatott növényekkel tavasztól télig minden évszakban szép lesz a kertünk.

A megfelelő sövénynövény kiválasztása

A megfelelő sövénynövény kiválasztása

Minden kertész védettséget szeretne élvezni a külvilágtól és az erős széltől. Ennek megvalósítására több lehetőségünk is van: a sűrű kerítés, természetes vagy nyírott sövény, valamint drótkerítésre futtatott kúszónövény ültetése.

Apró kincsek lapos edényekben

Apró kincsek lapos edényekben A tálakban és az alacsony teknőkben virítanak a legszebben az alpesi és a virágszőnyeget alkotó növények, illetve az alacsony növésű hagymások. A kövirózsával borított alacsony tálkák homogén együttese a terasz meghatározó díszítőelemévé...
©2008 Kolibri dísznövény kertészet