Mustár Biomag!
Csíratálban hajtatva általában kétleveles állapotukban szokták fogyasztani őket; ha földbe vetettük, akkor ollóval vágjuk le a föld feletti részt.
Hogyan csíráztassunk?
Csíráztató tálban vagy nedves szűrőpapíron
1. Két evőkanálnyi magot válogatás és mosás után áztassunk be langyos vízbe a csíráztató tál alsó részében. A gabonák 12, az apró magvak 4–8, a nagyobbak 24 óra alatt duzzadnak meg.
2. Szűrjük le a vizet, mossuk át a magvakat, és tegyük őket a csíráztató tál lyukas aljú részébe. Az edényt jól szellőző, 17–22 C-fokos helyen tartsuk. Ha a tálkészlet többemeletes, többfajta magot is csíráztathatunk.
3. Minden reggel és este langyos vízzel mossuk át a csírákat. Ha elérték a szükséges nagyságot, még egyszer öblítsük át őket. Fogyasztásig tartsuk hűtőben.
Egész évben vethető. Naponta kétszer öblítsük át friss vízzel. Csírázási idő: 2-3 nap.