Fűszerkömény Konyhakömény
(Carum carvi) Növekedésének első évében csupán tőleveleket hoz, a másodikban viszont már kifejlődik a fehér vagy rózsaszínes virágzat. Július és szeptember között érő termését főként gyógyászati célokra, valamint fűszerként használják.
A termék nem elérhető
A fűszerkömény elősegíti a gyomornedv-elválasztást, s ennélfogva enyhítheti a nehéz emésztés okozta fájdalmakat. A szélhajtó teakeverékek fontos alkotórésze. Jótékony hatással van a levegőnyelésre, a felfúvódásra és a bélgörcsökre. Végezetül, karvontar talmának köszönhetően, a köménynek bélfertőtlenítő, baktérium-és gombaölő hatása van.
Kömény tea: Összetörünk fél teáskanálnyi köményt, majd leöntjük 2 dl forrásban lévő vízzel. Negyedóra elteltével leszűrjük, és étkezés előtt fogyasztjuk.
Álmai növényei, egy kattintásra – frissen, közvetlenül a kertészetünkből, barátságos kiszolgálás és kedvező árak 2006 óta!
Webáruház kategóriák
ÚjdonságokVirágokSzárazságtűrő virágokSzárazságtűrő gyümölcstermőkSzárazságtűrő egyéb növényekMediterrán növényekVirághagymákGyümölcstermőkSzabadgyökerűekVetőmagokDughagymákCserjékPáfrányok DíszfüvekIndiai selyemmirtuszokÁrnyliliomokTűzgyöngyvirágokIllatos nyáriorgonákMagas törzsre oltott díszfákFenyők, örökzöldekFűszernövényekDíszfákKúszónövényekÁrnyéktűrő növényekTalajtakaró növényekDíszcserjék fajtalista 1.Évelők fajtalistaElfogyott