Napos helyre ültessük, közepes vízigényű növény.
Felhasználása: illóolajai erőteljes baktériumölő, fertőtlenítő, szélhajtó, görcsoldó hatásúak. A torokgyulladást csillapítja a friss levelek rágcsálása. Gargarizálva segít köhögés esetén is.
Kakukkfűolaj fűszerezéshez:
Hozzávalók:
50 g kakukkfűlevél
10 db zsályalevél
3 db csillagánizs
1/2 l napraforgóolaj
A fűszernövényeket beletesszük egy üvegbe, feltöltjük az olajjal, az üveget lekötjük, és néhány hétig állni hagyjuk. A kakukkfűolajat használhatjuk zöldségek grillezéséhez, húsok bepácolásához, mielőtt kisütjük vagy grillezzük őket, valamint pizza- vagy lángostészta készítéshez.
Cikkek a kakukkfűről:
Köhögés és torokgyulladás elleni gyógyteák
Gyógyteák fog- és ínyproblémákra